Blog | Érdekességek

Élettörténetek | Elfogadás


Gulyás Dorottya


Dorci

Egyesületünk egyik támogatottja a 2017-es évben Gulyás Dorottya volt, akit édesanyja „tollából” szeretnénk nektek közelebbről bemutatni.

A KEZDETEKRŐL...

„Dorottya 26. hétre született 690 grammal és 30 cm-rel. I. fokú agyvérzést kapott a 3. napon. 7 hétig volt lélegeztető gépen, és 1200 grammosan NEC-et (NEC: A koraszülöttekben hypoxia és infekció eredőjeként létrejövő a béltraktusban kialakuló súlyos gyulladás, mely a bélfal infarktusához, perforációjához, esetleg a teljes bél elzáródásához vezethet.) diagnosztizáltak nála. Ennek következtében azonnali műtétre volt szükség, amely után 2 nappal egy újabb műtéttel, a vastag és a vékonybél egymás mellé, egy ún. sztómába volt kiültetve a hasfalra. 4 hónapos koraszülött osztályos kezelés után végre hazaengedték Dorcit, amikor még alig volt több mint 2000 gramm.

Nagyon hálás szívvel gondolunk a miskolci Koraszülött Osztály orvosaira, ápolóira, akik odaadó munkájukkal küzdöttek Dorciért, az életéért. Köszönjük nekik! Fantasztikus érzést volt, hogy végre otthon lehetett velünk.

Elolvasom

Zsófi


Zsofi

Örülünk, hogy Zsófi fejlődéséhez is sikerült hozzájárulnia az egyesületnek.

Zsófi 2012.08.03-án született ikertestvérével Grétával.

Fejlődési lemaradását csecsemőkori agyi bénulásnak diagnosztizálták.

Elolvasom

Tüskevár Csengettyűs Csoport


Csengettyus

A csengettyűzenekar tagjai az Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és EGYMI értelmi akadályozott tanulói.

A hangok kiosztása a gyerekek képességei és a dalok ritmikai nehézsége szerint történik.

A csengettyűk az ULWILA rendszer szerinti színekkel vannak ellátva, így a próbák során a gyerekek már önállóan is megtalálják saját hangszerüket.

Elolvasom

Stella Young


Stella Young

"Köszönöm, nem akarok az inspirációd lenni” - A fogyatékkal élő nő kérése tanulság mindannyiunknak.

December 3. a fogyatékkal élők világnapja, melynek apropóján érdemes egy pillanatra megállni és elgondolkodni azon, amiről Stella Young, fogyatékkal élő, mozgássérült író, komikus beszélt a TED szórakoztató és oktatószínpadán.

Elolvasom

Fejlesztőházak Budapesten:


Hasznos link: