Fussuk/tekerjük körbe Európát | 2020. október 01. - 2021. szeptember 30.


Sok KIS Kéz Egyesület 2020-2021 évre 12 hónapon keresztül (októbertől – szeptemberig) meghirdeti a „Fussuk/tekerjük körbe Európát” és gyűjtsünk össze 1000 Maratoni távot elnevezésű versenyünket.

A cél, hogy közösen jussunk el az adott európai városban közösen.

Ugrás a verseny részleteire.

„Fussuk/tekerjük körbe Európát”

A Sok KIS Kéz Közhasznú Egyesület 2020. október 01-től 12 hónapon át invitálja mindazokat a futni, biciklizni sportolni vágyó gyerekeket, felnőtteket, akik szeretnének egy jó hangulatú futóverseny-sorozaton részt venni.

A „Fussuk/tekerjük körbe Európát” azt jelenti, hogy 12 hónapon keresztül közösen el futunk vagy biciklizünk választott euórapi városba.

Ha ügyesek vagyunk, akkor 2021 októberig összesen 1000 Maratoni távot, azaz 42195 km-t fogunk futni veletek, úgy, hogy ellátogatunk Párizsba, Londonba, Stockholmba, Koppenhágába, Rómába, Brüsszelbe, Amszterdamba, Dublinba, Barcelonába, Moszkvába, Helsinkibe és végül augusztusban Athénba.

Nevezési díj: 500 Ft/ hónap / választott edzésforma

Ha részt szeretnél venni a versenyen nevezési díjat az alábbi számlaszámra kérjük elutalni, köszönjük:

Sok KIS Kéz egyesület

Bankszámlaszám: 10201006-50166930

IBAN: HU43 1020 1006 5016 6930 0000 0000

A nevezési díjból a Sok KIS Kéz Egyesület sporttevékenységét tudjátok támogatni.

Ha szeretnél részt venni a versenyen egy regisztrációs lapot szükséges kitöltened.

Miután regisztráltál bármikor beléphetsz a megadott felhasználónévvel és jelszóval.

Amennyiben már regisztráltál a Run/Bike One Line profilodba bármikor beléphetsz a megadott email címmel és jelszóval.

Feltöltheted az eredményeidet, valamint a csoprtos eredmények táblázatban láthatod, hogy összesen mennyi km-t futottunk együtt annak érdekében, hogy elérjük a kiválasztott európai várost.

REGISZTRÁLOK

Párizs

3348 km | Október

Párizs az egyik legszebb város a világon, és sokak szerint egyben a legromantikusabb is.

A világ egyik legismertebb szerkezete az ikonikussá vált Eiffel torony.

Versailles világhírű kastélyát a versailles-i kastély (franciául Château de Versailles) mindenképp látnia kell annak, aki eljut a francia fővárosba.

Louvre nem csak az egyik legismertebb turisztikai attrakció, hanem a világ legnagyobb múzeuma is egyben.

London

3844 km | November

A hatalmas méretű, nyüzsgő, multikulturális London, kétség kívül a világ egyik legbefolyásosabb városa.

A 135 méter magas London Eye Európa legmagasabb órisákereke és London legmagasabban fekvő nyilvános kilátója.

A Big Ben tulajdonképpen a Westminster-palota toronyórájában található 13,5 tonnás harangnak a beceneve, habár helytelenül magát a tornyot is Big Bennek szokták hívni, amely egyébként 2012 óta az Erzsébet-torony nevet viseli.

Stockholm

3702 km | December

Stockholm Európa egyik legegészségesebb városa.

Stockhom Óvárosa a Stadsholmen szigeten található. A Gamla Stan hivatalos neve „Staden mellan broama”, aminek jelentése „a hidak közti város”.

A Vasa múzeumban látható a VASA egy 17. századi hadihajó, ami csak úgy, mint a Titanic, elsüllyedt az első útján. Miután 300 évig hevert az óceánfenéken, ez lett az egyetlen, szinte teljesen sértetlen, 17. századi hajó, amit felhoztak az óceán mélyéről, s azóta is remek állapotban őriznek a Vasa Múzeum igazi sztárjaként.

Djurgarden otthont ad a Grona Lund nevű vidámparknak, jacht kikötőknek, réteknek, erdőknek, túra útvonalaknak, a világ legrégebbi szabadtéri múzeumának és több történelmi épületnek is, mint például a Rosendal palotának.

Koppenhága

2898 km | Január

Koppenhága nem csak a legmenőbb skandináv főváros, de folyamatosan a legboldogabb városok listájának élén találod.

Amalienborg mögött fekvő Nyhavn (Új Kikötő) színes, több évszázados házai már messziről világítanak. A kikötő végében egy horgony szolgál emlékműként azoknak a dán hajósoknak, akik életüket vesztették a II. világháború során.

Koppenhága bevásárlónegyede a Strøget, mely a világ leghosszabb bevásárlóutcája.

Róma

2858 km | Február

Róma az utazók Mekkája, hiszen a város nem csak a történelem, hanem a kultúra, a művészetek, a vallás, az építészet, a divat és a gasztronómia fontos központja.

Róma egyik legfontosabb jelképe, a káprázatos és hatalmas méreteket öltött mérnöki csoda, a Colosseum, mely az ókorban gladiátor- és állatviadalok helyszínéül szolgált.

A gyönyörű, romantikus, barokk szökőkút a turisták egyik kedvenc látványossága.

Brüsszel

3100 km | Március

Ha Brüszeben járunk nem győzünk majd válogatni a hangulatosabbnál hangulatosabb, fabútorokkal berendezett, hatalmas sörkínálattal rendelkező bárok közül, az ínycsiklandozó bonbonoktól, a csokimázzal bevont, majd eperrel és tejszínhabbal díszített gofritól pedig csak összecsurog a nyál a szánkban, és akkor bírjuk még szuflával a nagyszerű éjszakai életet és a remek koncerteket is.

Grand Place, Brüsszel gótikus és barokk vonásokkal rendelkező, középkori céhszékházakkal és a gyönyörű városháza épületével körül ölet főterén állva szinte elvarázsolva, egy tündérmesében érezheti magát az ember.

Mannekin Pis, Habár a pisilő kisfiú körül rengeteg legenda kering, a szobor a lázadó szellemű Brüsszel jelképe lett. A brüsszeliek különleges ünnepek alkalmával a kisfiút a 900 ruhából álló gardróbjából öltöztetik föl.

Amszterdam

3176 km | Április

Amszterdamról megosztó vélemények születnek. Vannak, akik a rossz hírnevének köszönhetően egyáltalán nem vágynak oda, de vannak olyanok is, akiket pont a kávéházak és a vörös lámpás negyed vonz a leginkább, hiszen ott egy olyan nézőponttal ismerkedhetnek meg, amivel szinte sehol máshol nem lehet találkozni a világban.

Ma Amszterdamban 165 csatorna található, melyek együttesen több mint 100 km-t alkotnak és összesen 1281 híd ível át rajtuk.

A Királyi palota a Dam téren, Amszterdam főterén áll, ahova 1270 körül az Amstel és az IJ folyó találkozásához egy fa gátat építettek, innen ered Amszterdam neve, hiszem a dam szó hollandul gátat jelent.

Dublin

5028km | Május

Dublin az egyik legnépszerűbb európai úti cél, aminek oka az, hogy nagyon szerethető és hangulatos város, ami több meglepetést tartogat, mint elsőre gondolnád.

Dublin a kocsmák Mekkája.

A St.Stephen’s Green névre hallgató közpark a helyiek kedvence, mert hatalmas és tiszta, tele lugasokkal és árnyat adó fákkal.

A Trinity College Írország legrégebbi egyeteme, lélegzetelállító és fenséges látványt nyújt tornyaival és elegáns homlokzataival.

Barcelona

4282 km | Június

Barcelona, a középkori gyökerekkel rendelkező, modern, kozmopolita katalán főváros.

Sagrada Família, a Gaudí által szecessziós és gótikus stílusjegyeket ötvözve tervezett és immáron több mint 130 éve épülő templom nem hiába kapott helyet az UNESCO világörökségi listáján.

A Güell park szintén Gaudí által tervezett építészeti csoda.

A fákkal körülölet nyüzsgő Rambla sétálóutca népszerű találkozóhely a helyiek és a turisták körében is. Itt található a híres La Boqueria piac, ahol különlegesebbnél különlegesebb élelmiszereket csodálhatunk meg vagy akár meg is kóstolhatjuk őket.

Moszkva

3316 km | Július

Oroszország fővárosa, mint az egyik legélénkebb kelet-európai nagyváros a történelmi múltat reprezentáló régi épületek és a hatalmas parkosított területek erőteljes keveréke, telis-tele világhírű és káprázatos látnivalókkal.

Vörös tér: Moszkva, és Oroszország leghíresebb tere, mely a Kreml épületegyüttessel 1990 óta UNESCO Világörökségi helyszín.

Kreml: A Kreml a Vörös téren álló, autentikus és gigantikus, fallal körülvett épületegyüttes neve. Oroszország hatalmi és kulturális központja, döntéshozók, uralkodók székhelye volt a történelem során.

Helsinki

3340 km | Agusztus

Finnország fővárosa egy gyönyörű, modern urbanizált terület, ahol körülbelül 1,4 millió ember él.

Kappatori, Helsinki leghíresebb piaca. Vásárolhatunk itt szarvasbőrt vagy fafaragványokat, de megkóstolhatjuk az úgy nevezett lihapiirakka-t, vagyis az eredeti finn húsos pástétomot.

Az Esplanadi Park már 1812 óta várja a pihenni vágyó látogatókat, akik kiszakadnának a nyüzsgő Helsinkiből.

Athén

3303 km | Szeptember

Athén a nyugati civilizáció egyik legcsodálatosabb szimbóluma, több mint 3000 évre visszanyúló illusztris történelemmel büszkélkedhet.

Az Athénban található ókorból származó épületegyüttes, az egykori város központja az Akropolisz, egy védett dombtetőn áll.

Az ókori Athénban az agora volt a piactér, a közigazgatás, tehát a társadalmi és kereskedelmi élet központja.


Versenyszabályok

REGISZTRÁLOK!